Endocrinologie

Echilibrul perfect pentru o viață sănătoasă!

Endocrinologia reprezintă specialitatea medicală care se ocupă cu afecțiunile sistemului endocrin, responsabil cu reglarea diverselor funcții ale organismului prin intermediul hormonilor. Când ne referim la sistemul endocrin al organismului avem în vedere toate organele implicate în secreția de hormoni (hipofiza, hipotalamusul, tiroida, glandele paratiroide, glandele supraprenale, pancreasul). Aceștia au un rol esențial în procesele de digestie, creștere, reglare a somnului, dar și în funcția sexuală și reproductivă. Dezechilibrele hormonale au implicații asupra funcționalității diferitelor organe care modifică, metabolizează sau răspund la hormoni. Sistemul endocrin este strâns legat de sistemul nervos, ambele colaborând pentru a menține echilibrul intern al organismului, cunoscut sub numele de homeostază.

Pentru a te asigura de sănătatea sistemului tău endocrin și pentru a preveni aceste afecțiuni, este indicat controlul endocrinologic periodic.

Echipa Swiss Med Clinic are specialiști dedicați în diagnosticarea, prevenția, tratarea și monitorizarea tulburărilor hormonale. În clinica noastră veți beneficia de planuri de tratament personalizate și soluții eficiente pentru o varietate de afecțiuni endocrine. Abordarea acestor afecțiuni cuprinde și folosirea beneficiilor medicinei regenerative: Terapia cu Oxigen Hiperbaric, ozonoterapie și terapii anti-aging, ca adjuvante la terapiile primare.

Consultul de endocrinologie

Consultul endocrinologic este necesar în cazul unei suspiciuni de dezechilibru hormonal. În cadrul consultului, endocrinologul investighează istoricul medical și familial, simptomele tale, eventuală medicamentație pe care o urmezi. Ulterior, pentru un diagnostic cât mai corect, este necesar ca medicul să realizeze un set de analize și teste importante în evaluarea tuturor afecțiunilor asociate cu sistemul endocrin.

În cadrul clinicii SwissMed poți beneficia de investigații de imagistică, precum ecografie tiroidiană și echipamente de ultimă generație în domeniul medicinei regenerative, cum ar fi camerele hiperbare monoplace. Tratamentul cu oxigen hiperbaric este util în ameliorarea simptomelor menopauzei, sau ca adjuvant la tratarea infertilității. Medicul va analiza rezultatele testelor și informațiile medicale pentru un diagnostic corect, în vederea implementării unei scheme de tratament personalizată, specifică afecțiunii tale.

Afecțiuni ale sistemului endocrin

Bolile endocrine sunt cauzate de nivelurile prea mari sau prea mici ale hormonilor, sau atunci când corpul nu reacționează la hormoni în modul în care ar trebui să o facă:

Tratamentele implică în mod tipic controlul cantității de hormoni pe care corpul îi produce și, în cazurile de deficiență hormonală, utilizarea de suplimente hormonale.

Terapia hormonală de substituție (THS) este o opțiune terapeutică eficientă pentru ameliorarea simptomelor menopauzei și pentru a preveni diferite complicații asociate cu aceasta. Această terapie constă în administrarea de hormoni similari cu cei produși natural de organism, având ca scop restabilirea echilibrului hormonal pierdut și ameliorarea simptomelor neplăcute. Pe parcursul tratamentului cu THS, vă vom monitoriza îndeaproape evoluția, oferindu-vă sprijin și îndrumare constantă. Ne angajăm să vă oferim o experiență medicală de înaltă calitate, bazată pe profesionalism, compasiune și respect pentru nevoile dumneavoastră individuale.

Pentru a menține o stare de sănătate optimă, este esențial să avem grijă de sistemul nostru endocrin printr-o alimentație sănătoasă, un stil de viață activ, gestionarea stresului și folosirea beneficiilor medicinei regenerative pentru optimizarea funcționalității sistemului endocrin.

MEDIC SPECIALIST ENDOCRINOLOGIE

×

Solicită o programare prin e-mail